HTML

bolygohollandi

Whatever you do in your freetime ... it's your business

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Friendly fire

2008.08.21. 17:52 jobbunko

Ich war ein Berliner

Na, megint minden olyan gyorsan tortent... Kezdodott ugye azzal, hogy augusztus 3-an visszjottem Eindhovenbe, hogy majd elkezdem a final projectemet, aztan ket hetig nem tortent semmi. A masodik heten penteken szoltak, hogy lassan minden elrendezodik, szoval a kovetkezo penteken (aug 22) mar el is kezdhetek dolgozni rajta. Tehat ugy tunt, meg egy hetig itt fogok unatkozni. Ehhez nagyon nem volt kedvem, ezert megvizsgaltam, hogy hogyan tudnam meglatogatni a lappfoldi tokit, de erre az ido rovidsege miatt nem volt lehetoseg. Mar epp kezdtem letenni az utazasrol, amikor felhivtak a figyelmemet arra, hogy 'Szmore' majd csak szeptemberben kezdi el a programot, viszont mar megerkezett Eindhovenbe, vagyis O is unatkozik. Szombaton fel is vettem vele a kapcsolatot, es megbeszeltuk, hogy egyutt elmegyunk Berlinbe. Gyorsan foglaltunk szallast, majd megretveztuk az utat. O eppen Beilefeldben tartozkodott, tehat en szombat este odavonatoztam, majd onnan egyutt folytattuk az utat kocsival. 

Majdnem jo helyre erkeztunk mar eloszor is, de kiderult, hogy a GPS-t kulon meg kell kerdezni, hogy az adott nevu utcabol van-e esetleg tobb is a varosban, amugy nem szol. Igy aztan csak masodszorra sikerult megtalalani a hostelt, utana azonban mar remekul ment, ugyanis kituno helyen volt, kozvetlenul a tv torony alatt. A szobaba meg nem tudtunk felmenni, leraktuk a csomagokat a megorzobe, majd kicsit kijjebb mentunk a kocsival a belvarosbol, hogy ne kelljen fizetni a parkolasert. Ez volt az utolso pillanat, amikor valamifele jarmuvet hasznaltunk. A kocsitol visszaindulva mar talaltunk is nemi berlini fal maradvanyt, amirol akkor meg azt hittem nagy szam, kesobb kiderult, hogy van belole boven. Rogton ezutan a legjobb bolhapiacra keveredtunk, amit valaha lattam, amihez egy strandbár is tartozott, itt el is fogyasztottunk egy Berliner pilsnert.

Tovabb folytatva utunkat vissza a hostelhez megeheztunk, ezert betertunk egy torokhoz kajalni. Amikor visszaertunk a hostelba orommel konstataltuk, hogy az elore megbeszelt 10 agyas szoba helyett egy 8 agyasban kaptunk helyet ami remekul megfelelt a celnak. A szobaban nem is sokat tartozkodtunk es a szobatarsainkkal is keveset erintkeztuk, olyankor (pl ejjel) viszont egyaltalan nem voltak zavaroak. Szoval minden elrendezodott, ujra utrakeltunk, bejartuk a standard turista latvanyossagokat: vegigmentunk az Unter der Lindenen ahol lattuk az operat, a konyvtarat, a regi egyetemet, majd eljutottunk a Brandenburgi kapuhoz es a Reichstaghoz is.

A Checkpoint Charlie-nal mar olyan faradt voltam, hogy azt hittem, leszakad a labam, pedig akkor meg messze voltunk a Cafe Zapatatol, amit még delutan talaltunk, es egybol belopta magat a szivunkbe. Olyasmi hely mint a Szimplakert Pesten, csak tobb hely van az epuletben, es mindenfele muveszek tanyaznak benne. Ott talalkoztunk pl Johnny Zabalaval is, akinek a koncertjet sajnos nem tudtuk tul sokaig elvezni, mert elmondasa szerint nagyon sokat ivott mar, es az asszony is felhivta, hogy fozott vacsorat, menjen haza. Ez olyan ejfel korul volt. Osszessegebn ez a hely es ez a fazon tetszett a legjobban, nem veletlen, hogy minden estet itt felyeztunk be.

Hetfon a varoskozpont eszak-keleti reszet vettuk a nyakunkba, ahol egesz sokaig nem talaltunk semmi kiugroan emlekezeteset, aztan beertunk egy olyan reszre, ahol nagyon kellemes hangulatu helyek voltak, de ekkor meg eleg koran volt, es csak lezengtek az emberek. Beneztunk az ottani Szimpla kirendeltsegbe is, hogy ajanljanak jo helyeket. Egy-ket stradbárt soroltak fel, meg ket foglalthazat, amikre nagyon kivancsiak voltunk. Még mindig eleg koran volt, ezert eloszor elutottunk nemi idot egy kis Berliner pilsnert szopogatva, majd megneztuk a Köpit, ami az a foglalthaz, ahonnan mar 12 eve nem tudjak kitenni a punkokat.

Eloszor eleg lepukkantnak tunt (igazi punk hely, de tenyleg), de aztan lattuk, hogy nagyon kulturalt kocsmajuk es mozijuk van, es itt is talaltunk skacokat, akik eppen festettek valamit, sot, meg valamifele harcmuveszeti edzes is zajlott. Utana atmentunk a masik foglalthazhoz, amit talan nem is kene igy hivni, mert csak regen volt az, mostmar csak az egyik szarnyaban a laknak, a tobbi resze inkabb valami alter ifjusagi center. Mar korabban ertesultunk rola, hogy a honap harmadik hetfoje reven valami kozos fozest rendeznek, ahol alapanyag arban adjak az elkeszult etelt. Mivel kicsit koran erkeztunk felajanlottuk, hogy segitunk is, aminek nagyon orultek, es szerintem megsejthettek, hogy kikkel van dolguk, mert csak a dinnye apritast biztak rank. Az etel amugy nagyon finom volt bar vega, es csak 1,50 - 2 EURt kertek erte. Termeszetesen este visszatertunk a Zapataba, ahol sajnos Johnnyval mar nem talalkoztunk, de a holgyek meg mindig gyonyoruek voltak (ez volt a kirandulas mottoja ugyanis).

Kedden mar annyira faradtak voltunk es annyi mindent lattunk, hogy elhataroztuk, sok Beriner Pilsneres pihenot iktatunk be a napi programba - es igy is lett. Talaltunk szimpi helyeket, de persze a Zapataval egyik sem versenyezhetett. Ezeken kivul meg a Holokauszt emlekmuhoz es a Potsdamer Platz kornyekere jutottunk el.

 Az osszes kep a kirandulasrol.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://bolygohollandi.blog.hu/api/trackback/id/tr20626422

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása